Τακτικές στοιχηματισμού

Χωρις πολλές αναλύσεις σας παρουσιάζουμε διαφορες τακτικες στοιχηματισμου που θα σας αποφερουν κερδη εαν τις ακολουθήσετε πιστα.
Θεωρία Kelly:
Κ =   
(Σ * ΠΚ – ΠΑ)
       Σ

Κ
: Το ποσοστό του τρέχοντος κεφαλαίου
Σ : H απόδοση του σημείου
ΠΚ: Η πιθανότητα να κερδίσουμε
ΠΑ: Η πιθανότητα να χάσουμε (από θεωρία πιθανοτήτων, ΠΑ = 1 – ΠΚ)

Αν π.χ ΠΚ = 45% (άρα ΠΑ = 55%) και Σ = 2 τότε Κ = 17,5. (Δηλ 17,5% του κεφαλαίου)
δηλ.: (κοιτάξτε τον τύπο)   2*45-55/2= 90-55/2=35/2=17,5% του κεφαλαίου μας πρέπει να ποντάρουμε  π.χ. το κεφάλαιό μας είναι 50€.Αρα πρέπει να ποντάρετε 50*17,5%=8,75€


Θεωρία Martingale:

Σε αυτή την επίσης απλή μέθοδο, ποντάρουμε ένα Χ ποσό  εάν χαθεί ποσό πονταρίσματος Χ, τότε το επόμενο ποντάρισμα θα είναι 2*Χ. Σε αντίθετη περίπτωση, λαμβάνουμε το κέρδος και ποντάρουμε, την επόμενη φορά, ξανά το ποσό Χ.

Προσοχή όμως, με αυτή τη μέθοδο μπορεί να μηδενιστεί το κεφάλαιό μας μετά από διαδοχικές αποτυχίες. Εάν π.χ χάσουμε 5 φορές συνεχόμενες, την επόμενη φορά θα ποντάρουμε 2*2*2*2*2*Χ = 32*Χ!

Στοχευμένο Κέρδος

τύπος:

Π= (Χ+Κ)/[(Α)-1]

Π=Το ποσό που πρέπει να ποντάρουμε
Χ= Η Συνολική χασούρα
Κ= Το ποσό που θέλουμε να κερδίσουμε
Α= Απόδοση του παιχνιδιού ή των παιχνιδιών που παίζετε. Αναλόγως πόσα θα παίξετε

Θέλουμε να κερδίσουμε 10 €  άρα Κ=10
Ποντάρουμε στη νίκη  μιας ομάδας  στο 1.65  άρα Α1 = 1.65
Ποντάρουμε και στη νίκη μιας άλλης ομάδας  στο 1.7 άρα Α2 = 1.70
αρα Α= 1.7*1.65=2.8

Ειναι το πρωτο μας στοίχημα και δεν έχουμε χάσει τίποτα ακόμη. Αρα Χ=0
Αν εφαρμόσουμε τον παραπάνω τύπο για να κερδίσουμε 10 ευρώ θα πρεπει να ποντάρουμε
Π=(0+10)/[(1.65*1.70)-1] = 10/(2.8-1) = 10/1.8 = 5.55 Ευρώ
Το ποντάρισμα μας θα είναι 5.55 Ευρώ για να κερδίσουμε 10 €.

Αν κερδίσουμε, πετύχαμε το στόχο μας και κερδίσαμε τα 10 € οπότε εφαρμόζουμε το σύστημα από από την αρχή.
Αν χάσουμε, προσθέτουμε το χαμένο ποντάρισμα στη συνολική χασούρα
και εφραμόζουμε τον τύπο για άλλες δυάδες αγώνων διαδοχικά μέχρι να κερδίσουμε.


Μέθοδος Sure Bets: 

Τα λεγόμενα “sure bets” αποτελούν και το μοναδικό βέβαιο τρόπο για να κερδίσει κάποιος στο στοίχημα. Ουσιαστικά, εκμεταλλευόμενοι τις διαφορετικές αποδόσεις των bookmakers για κάθε γεγονός, μπορούμε τοποθετώντας τα κατάλληλα πονταρίσματα και στα τρία σημεία (σε δύο ή τρείς διαφορετικούς bookmakers) να έχουμε ένα σίγουρο κέρδος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα.

Όταν ο παίκτης εκμεταλλεύεται το arbitrage, ουσιαστικά έχει βρει τις κατάλληλες αποδόσεις σε κάθε σημείο, οι οποίες και ρίχνουν τη γκανιότα του γεγονότος κάτω από το μηδέν. Γι’ αυτό και το κέρδος είναι βέβαιο. Το arbitrage συνήθως εφαρμόζεται από παίκτες που διαθέτουν την ανάλογη επαρκή ρευστότητα, καθώς τα κέρδη μπορεί να είναι της τάξης του 1% ή 2%.

Βέβαια, το φαινόμενο του arbitrage δεν παρατηρείται συχνά και αυτό γιατί ο κάθε bookmaker φροντίζει να μην αποκλίνει πολύ από τις αποδόσεις των υπολοίπων book. Με δεδομένο όμως τον τεράστιο αριθμό των διαθέσιμων προς στοιχηματισμό γεγονότων καθημερινά, ευκαιρίες για «σίγουρο κέρδος» μπορούν να προκύψουν συχνά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, κάποιος μπορεί να σκεφτεί πως η τεχνική των “sure bets” μοιάζει να είναι εντελώς ακίνδυνη για τον παίκτη. Κι όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και αν δεν ληφθούν υπόψη κάποιες λεπτομέρειες, η προσπάθεια για «σίγουρο κέρδος» ίσως έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Μια τέτοια περίπτωση μπορεί να συμβεί όταν, για παράδειγμα, ένας bookmaker έχει θέσει κάποιο ανώτατο όριο πονταρίσματος σε ένα σημείο, το οποίο όμως δεν εξυπηρετεί τον παίκτη που πρέπει να τοποθετήσει περισσότερα χρήματα για να εκμεταλλευτεί το arbitrage.

Ένα άλλο πρόβλημα μπορεί να προκύψει όταν ένας bookmaker (συνήθως οι μικρότερες εταιρίες) αποδέχονται συναλλαγές μόνο σε ένα νόμισμα. Για παράδειγμα, μια εταιρία δέχεται μόνο λίρες Αγγλίας. Επομένως, ο παίκτης θα πρέπει να κάνει πολύ προσεχτικά και με μεγάλη ακρίβεια την μετατροπή των ευρώ σε λίρες Αγγλίας, καθώς αν το ποσό που θα πονταριστεί δεν είναι το σωστό, το πιθανό «σίγουρο κέρδος» μπορεί να κάνει φτερά.

Ένα λιγότερο πιθανό πρόβλημα (περισσότερο για ατυχία πρόκειται) που μπορεί να χαλάσει την πραγματοποίηση του arbitrage είναι μια πιθανή αναβολή του αγώνα. Κάποιοι bookmakers πληρώνουν μονάδα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως κάποιοι άλλοι μπορεί να διαμορφώσουν νέες αποδόσεις σε περίπτωση που το παιχνίδι επαναληφθεί μετά από δυο ημέρες, για παράδειγμα. Και κάπου εκεί το «sure bet» έχει χαθεί. Γι’ αυτό και προτού κάνουμε την εγγραφή μας σε κάποια εταιρία στοιχήματος, μελετάμε προσεχτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις της.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το να αντιληφθεί κάποιος την ύπαρξη ενός «sure bet» δεν είναι ποτέ εύκολο, γι’ αυτό και υπάρχουν διάφορα εργαλεία εντοπισμού arbitrage στο Ίντερνετ.

Μέθοδος  Live trading:

Με την λειτουργία του ‘ζωντανού στοιχήματος’ σε ευρεία κλίμακα, οι παίκτες μπορούν όχι μόνο να στοιχηματίσουν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα αλλά και να κάνουν trading ώστε να σιγουρέψουν τα κέρδη τους.

Τα ανταλλακτήρια έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να προσφέρουν Live Betting χωρίς να λαμβάνουν κανένα ρίσκο, αφού ο στοιχηματισμός γίνεται ανάμεσα σε παίκτες και μόνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτουν αξιόπιστη τεχνολογική πλατφόρμα, σαν αυτή που διαθέτουν εταιρίες όπως η Betfair, η Betdaq και άλλες…

Ας περάσουμε στο ‘ζουμί’, οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν στοιχήματα κατά την διάρκεια του αγώνα σιγουρεύοντας τα κέρδη τους. Ας δούμε πώς:

Εστω το παιχνίδι ΟΜΑΔΑ1 – ΟΜΑΔΑ2 με απόδοση back στον άσσο π.χ 1.90. Εάν λοιπόν ποντάραμε κεφάλαιο 100 στο 1.90 περιμένουμε καθαρό κέρδος 90.

Εάν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού η ΟΜΑΔΑ1 σκοράρει οι πιθανότητες να κερδίσουμε αυξάνονται. Εάν το παιχνίδι εξακολουθήσει να είναι υπερ της ΟΜΑΔΑΣ1 θα κερδίσουμε αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα χάσουμε όλο το κεφάλαιό μας (-100). Με άλλα λόγια είμαστε αντιμέτωποι με κάποιο κίνδυνο.

Αφού η ΟΜΑΔΑ1 κερδίζει τότε προφανώς η απόδοση του άσσου θα πέσει κάτω από 1.90 και έστω ότι έχει πέσει στο 1.40.

1ος τρόπος Trading
Εάν κάποιος θέλει να μη ρισκάρει, τότε μπορεί να ‘πουλήσει’ τη νίκη της ΟΜΑΔΑΣ1, με lay 1.40 και ποσό 100 οπότε ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ τον κίνδυνο.
Δηλαδή, σε περίπτωση νίκης της ΟΜΑΔΑΣ1 θα λάβει καθαρό κέρδος 90 από το back, μείον 40 από το lay δηλαδή τελικό κέρδος 50.
Σε ισοπαλία ή ήττα το κεφάλαιο που χάνει από το back (-100), τo κερδίζει από το lay (+100) οπότε… κανένα πρόβλημα!

2ος τρόπος Trading
Εάν κάποιος θέλει να κερδίσει οπωσδήποτε και διαθέτει μια σχετική εμπειρία μπορεί να κάνει το εξής:
Παίζει lay με ποσό που προκύπτει από τον τύπο (Κεφάλαιο)*(αρχ. Απόδοση/live απόδοση) που στην περίπτωσή μας είναι 100*1.9/1.4 = 136 περίπου.
Ποσό 136 σε lay σημαίνει ότι σε μη νίκη της ΟΜΑΔΑΣ1 κερδίζει 136 αλλιώς χάνει (136-136*1,4) = 54 περίπου.
Συνολικά, αν κερδίσει η ΟΜΑΔΑ1 έχει κέρδος 90 (από back) – 54 (από lay) = 36 αλλιώς χάνει μεν 100 (από back) αλλά παίρνει 136 (από lay). Βλέπετε ότι έχουμε πάλι κέρδος 36!

Φυσικά, μπορεί και για τους δύο τρόπους να γίνει το αντίστροφο, δηλαδή από lay να πάμε σε back, ακολουθώντας αντίστροφη λογική.

loading...