Ο μεγάλος κώλος κάνει καλό στην υγεία…!

Αλλοι τον γουστάρουν και άλλοι όχι, όμως ανεξάρτητα αν ο μεγάλος κώλος είναι στη μόδα ή όχι, έχει ένα πολύ μεγάλο ατού…

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσαν ότι η αποθήκευση του λίπους στο κάτω μέρος του σώματος, και όχι στο στομάχι, μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης LDL και αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη HDL που προστατεύει από την σκλήρυνση των αρτηριών.
Η εργασία τους, που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity, έδειξε ότι όταν το λίπος συγκεντρώνεται στα οπίσθια και στους γλουτούς, μειώνεται ο κίνδυνος να παρουσιάσει κάποια στιγμή η γυναίκα ακόμη και διαβήτη.
Ο καθηγητής Jimmy Bell, επικεφαλής στο τμήμα μεταβολισμού και μοριακής απεικόνισης στο Hammersmith Hospitals NHS Trust, εξηγεί:
«Το λίπος έρχεται σε «καλή» και σε «κακή» μορφή. Επειδή το λίπος γύρω από τα οπίσθια διασπάται πιο αργά από ό, τι λίπος στην κοιλιά, παράγονται λιγότερες φλεγμονώδεις κυτοκίνες, οι χημικές ουσίες δηλαδή που έχουν συνδεθεί με τον διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις και την παχυσαρκία. Γενικά το να καίγεται το λίπος πολύ γρήγορα δεν είναι καλό για τον οργανισμό».
Αντίθετα η συγκέντρωση λίπους γύρω από τη μέση μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και είναι σημαντικό για άντρες και γυναίκες να απαλλάσσονται από αυτό.

nasepo.gr

loading...